wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
BORSTPLAAT

Zoet en ongezond, maar ook traditioneel en erg lekker!

INGREDIËNTEN

150 gr. kristalsuiker
100 gr. witte basterdsuiker
50 ml. slagroom
1 klontje roomboter


BEREIDING:

Gebruik kleine vormpjes zonder bodem. Leg de vormpjes ruim voor gebruik in koud water. Als u geen vormpjes heeft, kunt u ook gewoon op bakpapier storten. Werk op een ruim werkvlak, beleg dit met bakpapier.
Verwarm de suiker, basterdsuiker, room en boter al roerend tot de suiker is opgelost. Breng het op zacht vuur aan de kook en laat koken (blijf roeren) tot een duppel in een kopje met ijskoud water niet meer uitvloeit, maar een kort, dik draadje vormt (als u een suikerthermometer bezit: 92 graden).
Leg de vormpjes op het bakpapier, schenk ze voorzichtig vol met de massa en laat ze opdrogen.

TIP
Als ze enigszins zijn afgekoeld en de borstplaat hard genoeg is, zet de vormpjes dan op de kant, dan droogt de onderzijde ook gelijkmatiger mee.

VARIATIE:

  • meng er een kleine hoeveelheid sterke koffie doorheen;
  • meng er een scheutje Baileys doorheen;
  • meng er een halve eetlepel cacaopoeder doorheen (eerst papje maken met beetje room);
  • meng er een handje gehakte hazelnoten of amandelen doorheen.