wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
ZACHTE SPECULAAS

Een andere, zachtere, variatie van deze traditionele Sinterklaastraktatie. Van Anja.

INGREDIËNTEN:

500 gr. bloem
250 gr. boter
350 gr. rietsuiker
50 gr. geschaafde amandelen
50 gr. sucade
zakje koek-/speculaaskruiden (22 gr.)
6 gr. bakboeder
50 ml. melk


BEREIDING:

De oven voorverwarmen op 200 graden. De helft van het amandelschaafsel achterhouden. De rest van de ingrediënten goed door elkaar kneden. (Als het te droog is kun je er heel iets melk bijdoen).
Op een bakplaat (met bakpapier) uitdrukken tot een dikke plaat. De rest van het amandelschaafsel erover heen doen.
In plaats van rietsuiker kan je ook een mengsel van witte en bruine suiker gebruiken. Als je geen koek-/speculaaskruiden kan krijgen, kan je ook 10 gr. kaneel, 5 gr. nootnuskaat en 5 gr. kruidnagelen gebruiken.

De speculaas in het midden van de oven 35 minuten bakken op 150 graden en daarna nog 5 minuten op 175 graden. Oventijden kunnen variëren, omdat ovens qua temperatuur, afkoelen bij openen en opwarmtijden nogal van elkaar verschillen.