wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
TSJECHISCHE KERSTKOEKJES

Lekkere koekjes, die in Tsjechië worden gebakken en gegeten met de feestdagen.

INGREDIËNTEN DEEG

420 gr. tarwemeel
280 gr. boter
140 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren

INGREDIËNTEN VULLING

50-100 gr. suiker
1 ei
1 koffielepel melk
1 theel. oploskoffie
2 theel. cacaopoeder


BEREIDING:

Doe de ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed het met koele hand door elkaar tot gelijkmatig deeg. Druk het deeg op het aanrecht uit en rol het uit tot niet te dikke lap. Druk er vormen uit. Van alle vormen een even aantal, dit i.v.m. vullen. Bak de koekjes midden of net boven het midden van de oven op stand 3 of 4. (140-160 graden). Ze zijn gaar als ze goudbruin zijn of bijna goudbruin. Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Besmeer de koekjes als ze koud geworden zijn. Doe ze dan per 2 op elkaar.

VARIATIE:

Je kunt de vulling ook vervangen door een lekkere dikke (zelfgemaakte?) jam.