wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
COQ AU VIN

Wel veel werk maar niet echt moeilijk. En het resultaat is ernaar!

INGREDIËNTEN

1 flinke kip
350 ml. rode wijn
1 bouillonblokje (kip)
500 ml. water
200 gr. spekblokjes
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
3 rode uien
2 teentjes knoflook
100 gr. boter
1 laurierblaadje
250 gr. champignons
200 ml. creme fraiche
1 bosje peterselie
peper en zout


BEREIDING:

Kip in stukken snijden en met peper en zout insmeren. bleekselderij en wortel in plakjes snijden, ui in grove stukken snijden, peterselie en knoflook hakken.
Water aan de kook brengen en bouillonblokje laten oplossen. Wijn, selderij, wortel, peterselie, knoflook, tijm en laurier bij de bouillon doen en 15 minuten laten trekken.

Boter in een grote braadpan verhitten en spekblokjes en ui bakken. Uit de pan halen en kip in de achtergebleven boter bruin bakken. Intussen op hoog vuur de wijn-bouillon laten inkoken tot ongeveer 500 ml.

Ui en spek bij de kip doen, wijn-bouillon erbij schenken en de kip in een gesloten pan gedurende een uur op laag vuur gaarstoven.
De champignons bakken en toevoegen, het laurierblaadje verwijderen. Creme fraiche er doorheen roeren en indien nodig op smaak brengen met peper en zout.