wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
KRUIDIGE KOMKOMMERSALADE

Na een week vol verjaardagen een lekkere, frisse en gezonde salade als weekrecept. Doordat er alleen verse ingrediŽnten aan te pas komen, wel wat werk, maar het resultaat... Mjum!

INGREDIňNTEN

250 gr. kleine romatomaten
2 komkommers
1 gele paprika
2 bosjes rucola
2 eetl. olijfolie
1 eetl. witte wijnazijn
verse basilicum
verse bieslook
2 teentjes knoflook
versgemalen zwarte peper zout

VARIATIE

pijnboompitjes
geraspte oude kaas


BEREIDING:

Snijd de tomaten in blokjes, bewaar het vocht en de zaadlijsten. Doe vocht en zaadlijsten in een pan en kook tot puree, daarna door een zeef passeren.
Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de knoflook met wat zout fijn en fruit dit in een beetje olie. Pan van het vuur halen en de rest van de olie toevoegen. Doe de azijn, de tomatenpuree en tomatenblokjes, de paprikablokjes en de gesneden verse kruiden toe.
Was de komkommer en ontdoe ze met een dunschiller of kaasschaaf voor de helft van de schil (in de lengte, steeds een deel laten zitten). Snijd de komkommer in gelijke plakjes en leg op vier kleine borden een ring van overlappende plakjes komkommer. Leg in het midden de rucolasalade en schep er het tomatenmengsel overheen. Draai een paar keer met de pepermolen over de salade.

VARIATIE:

Strooi er wat geroosterde pijnboompitjes en geraspte oude kaas overheen. Minder slank en daardoor wat minder gezond, maar wel erg lekker. ;-)