Lekkere zoete pudding, origineel Brazilliaans, maar wat aan onze smaak aangepast (minder zoet)
INGREDIËNTEN
2 eidooiers |
BEREIDING:
1 grote of 4-6 kleine puddingvormpjes met koud water vullen. Gelatine in ruim koud water weken (Gelatine is in korrels of blaadjes te koop. 1 blaadje weegt ongeveer 2 gram). Eidooiers met 2 eetl. suiker en 100 ml. koude melk loskloppen. De rest van de melk met de suiker en de Tia Maria al roerend met een garde aan de kook brengen. Een deel van de hete melk al roerend bij het eidooiermengsel gieten, daarna het eidooiermengsel al roerend bij de hete melk gieten. Al roerend op een laag vuur verwarmen tot de massa begint te binden. Pan van het vuur nemen, de gelatine goed uitknijpen en bij de massa doen. Goed roeren. Espresso en slagroom toevoegen en mengen tot een homogene massa. Laten rusten en af en toe roeren tot de massa wat is afgekoeld en lobbig is geworden. Water uit de puddingvorm(pjes) schenken en de pudding erin. Minimaal 4 uur in de koeling laten opstijven. VARIATIE: Met bruine rum ipv Tia Maria ook erg lekker. |