wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CINNAMON ROLLS (KANEELBROODJES)

Lekkere britse kaneelbroodjes, traditioneel recept. Lekker bij een high tea (of gewoon bij de thee).

INGREDI╦NTEN DEEG:

200 ml. melk
1 ei
400 gr. bloem
50 gr. boter
50 gr. suiker
2 theel. zout
7,5 gr. droge gist


INGREDI╦NTEN VULLING:

1 eetl. gesmolten boter
2 eetl. kristalsuiker
2 eetl. bruine suiker
1 eetl. kaneel


INGREDI╦NTEN GLAZUUR:

5 eetl. gesmolten boter
70 gr. witte basterdsuiker


BEREIDING:

Maak een brooddeeg door alle deeg ingrediŰnten te mengen. Kneed een stevig samenhangend deeg en blijf nog een minuut of 10 doorkneden, dat verbetert het rijsresultaat.
Doe het deeg in een ingevette kom en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats totdat dubbel in volume is (90-120 min.)

Giet de gesmolten boter en de suiker voor het glazuur in een grote ovenschaal ong. 20 x 30 cm. of twee ronde schalen of vormen van 20 cm. Sprinkel de suiker over de boter. Zet even apart.
Rol het deeg met een deegroller tot een deeglap van 25 x 45 cm. Smeer de gesmolten boter voor de vulling over de lap deeg, zorg voor een 2 cm. onbedekte rand. Meng de suiker en kaneel en strooi dit gelijkmatig over de met boter bedekte deeglap.
Begin bij het lange gedeelte, rol de lap stevig op en vouw de uiteinden dicht. Je hebt nu een rol van ongeveer 45 cm. Maak met een mes gelijke inkepingen ong. 3 cm. van elkaar. Snijd met een scherp touwtje (tandfloss) van onderaf de rol in gelijke delen van 3 cm. van onder vandaan naar de inkepingen aan de bovenzijde.
Het kan natuurlijk ook met een mes, maar dan heb je een groter risico op gedeukte uiteinden.
Plaats de rolletjes met de gesneden kant op de suiker/boter in de ovenschaal, vlak naast elkaar, maak ze ietsje plat met de hand en dek het geheel af met een stukje folie of plastic. Laat het geheel rijzen in een voorverwarmde, lage temp. (30 graden) oven, ongeveer 30-45 min. Neem de schaal uit de oven en verhit de oven tot 175░ C. Folie van de schaal af en terugplaatsen in de oven. Bak ongeveer 25-30 minuten, tot de rollen goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en stort het geheel over op een grote serveerschaal. Serveer warm.