wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEVULDE KIP MET CITROEN EN KNOFLOOK

INGREDIËNTEN

1 flinke biologische kip
2 citroenen
6 teentjes knoflook
1 takje munt
2 takjes rozemarijn
P&Z
olijfolie


BEREIDING:

Kip goed schoonmaken en van binnen en van buiten droogdeppen. Citroenen schoonboenen (als je geen biologische citroenen gebruikt, dan raspen) en inprikken. Knoflookteentjes pellen en kneuzen. De kip vullen met de hele citroenen, de knoflook, munt en rozemarijn. Inwrijven met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Kip in een braadslee of ovenschaal leggen, beetje olijfolie er overheen schenken en afdekken met alu-folie. In voorverwarmde oven (175 graden) ongeveer 40-50 minuten. Dan de folie verwijderen en de kip nog 20-30 minuten in de oven laten, voor een knapperig bruin velletje.