Een heel lekker stoofpotje, door de kruiderij krijgt het een lekkere zomerse smaak. Ook dit recept (van Anja) was recept van de week in ons internet-kookclubje en is aan onze smaak aangepast.
INGREDIËNTEN:
3 sjalotjes |
BEREIDING:
Snijd de ui grof, pers of hak de knoflook, fruit sjalotten en knoflook in pan met dikke bodem aan. Snijd de riblappen in blokjes (2x2 cm) en doe in een schaal. Schep er twee eetl. mosterd doorheen, goed doorscheppen. Doe het vlees bij de gefruite sjalotten en bak bruin. Kruimel het bouillonblokje door de gezeefde tomaten en warm op (2 minuten magnetron vol vermogen). Doorroeren en bij het vlees doen. Goed roeren. Doe een flinke scheut azijn, de laurier, kruidnagel, koekkruiden en appelstroop erbij, roeren en een paar uuir heel zacht laten pruttelen in gesloten pan. Ik gebruik een gietijzeren pan en het petroliestel. Een half uur voor etenstijd de gepelde tomaten toevoegen (beetje stuk maken) sambal erbij en een handje Italiaanse kruiden er doorheen roeren. Serveren met een salade en gekookte nieuwe aardappelen in de schil. |