wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
VIER KAZENSAUS

Lekkere pastasaus. Zorg wel voor goede kaas, dat scheelt echt!

INGREDIËNTEN

150 gr. gorgonzola
150 gr. mascarpone
150 gr. parmezaanse kaas
150 gr. boursin of variatie
20-30 gr. bloem
300 ml. creme fraiche
versgemalen peper

VARIATIE

champignons
spinazie


BEREIDING:

Boter in een hapjespan smelten. Bloem er voorzichtig doorheen zeven, zorg dat het glad blijft. Op laag vuur blijven roeren tot de bloem is gegaard. Zorg dat het een witte roux blijft!

Creme fraiche toevoegen en goed mengen. De kazen er een voor een doorheen smelten en goed blijven mengen. Je kunt, indien nodig, de saus wat verdunnen met melk. Op smaak brengen met verse peper. Zout is niet nodig, er zit voldoende zout in de diverse kazen. Even op laag vuur laten doorwarmen.

VARIATIE:

Je kunt er champignons doorheen doen (bak die in plakjes in de boter voordat je verder werkt) of spinazie (verse fijngehakte spinazie, heel goed gewassen!) toevoegen. Laat dan op laag vuur nog enkele minuten doorgaren.