Zo lekker, zo gemakkelijk en zo anders, dat moet je gewoon een keer proeven! ;-)
INGREDIËNTEN
1 kg. aardappelen |
BEREIDING:
Schil de aardappelen, de ui en en de knoflook. Rasp alles met een fijne rasp. Doe het mengsel in een vergiet, voeg flinke snuf zout toe en laat het vocht er even uitlekken. Klop het ei even schuimig, snijd de spek in kleine stukjes. Doe het mengsel in een grote kom en voeg ei, spek, bloem (zeven) en versgemalen peper toe. Goed door elkaar roeren. Gebruik een koekenpan met dikke bodem. Verhit olie of reuzel (goed heet) en schep met een vork drie bergjes aardappelmengsel in de pan. Druk ze plat (ongeveer 7-9 cm. doorsnede, dun dus) en bak op hoog vuur tot onderkant lichtbruin is. Keren en ook andere zijde bakken. Intussen heb je de oven voorverwarmd (120-150 graden) en daar staat een schaal met laagje keukenpapier in. Koekjes warm en knapperig houden in de (open) oven. Bak de rest op dezelfde wijze. Opdienen met mosterd, ziveruitjes, augurk of verse komkommersalade met azijn en dille. VARIATIE: Er is eek een traditioneel recept zonder spek, maar met meer kruiden. Denk dan aan marjorijn, karwijzaad, oregano enz. Verder is de bereiding identiek. |