wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CARPACCIO VAN COURGETTE

Dit is een snel, gemakkelijk en zomers recept waarbij de kaas van Red een Kaas een mooi plekje vindt.

INGREDIËNTEN

1 flinke courgette
1 verse rode peper
2 citroenen
verse munt
8 eetl. goede olijfolie
1 eetl. peperkorrels
50 gr. parmezaan
P (versgemalen, zwart) &Z


BEREIDING:

Verwijder beide uiteinden van de courgette, en snijd deze zeer dun (mandoline of kaasschaaf)
Rasp van een halve citroen de schil. Pers de twee citroenen uit en maak van het sap, de olie, zout en versgemalen peper een marinade. Snijd de rode peper: zaadlijsten en zaadjes verwijderen, heel dun snijden. hak (ongeveer 8) muntblaadjes fijn, plet de (roze) peperkorrels. Voeg de rode peper, munt, geplette peperkorrels en cirtroenrasp aan de marinade toe.

Meng de marinade goed en verdeel dit over de courgetteplakjes. Laat afgedekt 1-2 uur in de koelkast rusten. Vlak voor het opdienen de parmezaankrullen toevoegen.