wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEVULDE CHAMPIGNONS

Lekker voorgerecht, of als borrelhapje.

INGREDIËNTEN

12 grote champignons
goede olijfolie
4 teentjes knoflook
kruiden-roomkaas
blauwschimmelkaas


BEREIDING:

Maak de champignons schoon. Haal het steeltje er uit, zorg dat de hoed heel blijft.
Leg de champignons op de kop (holle kant boven) in een niet te diepe ovenschaal.
Snipper de knoflook. Vul de champignons met de knoflook en schenk ze voorzichtig vol met olie. Laat dit 10-15 minuten staan. Dan is de olie vrijwel geheel in de champignons getrokken.
Snijd van de blauwschimmelkaas 12 kleine blokjes. Doe in iedere champignon een blokje. Vul de champignons verder af met de kruidenroomkaas, netjes vlak afsmeren.

Nog wat versgemalen peper er overheen en in de oven (170-190 graden) in 15-20 minuten bakken. Temperatuur en oventijden zijn afhankelijk van de oven en de grootte van de champignons.

Het uitgelekte olie-knoflook-kaasmengsel is ook lekker, serveren met stokbrood dus, en lekker deppen!