INGREDIËNTEN
2 kg. aardappels (vastkokers)
bouillonblokje (vlees)
250 ml. water
1 ui
scheutje zonnebloemolie
Flinke scheut azijn
Zout
Suiker
Versgemalen zwarte peper
Verse gehakte bieslook en peterselie
| |
BEREIDING:
Ongeschilde en goed schoongeboende aardappels gaar koken (of stomen, dat zorgt voor een mooie droge aardappel) Ondertussen het uitje fijnsnipperen. De aardappels na iets afkoelen schillen en in dunne plakjes snijden, terwijl ze nog warm zijn.
Maak van het bouillonblokje en het water een kokendhete geconcentreerde bouillon en meng dat met olie, azijn, zout en een beetje suiker.
Doe de aardappels in een grote schaal, meng het met het fijngesnipperde uitje. Schenk er de hete bouillon overheen. Zorg dat de aardappels nog warm zijn als je dat doet, dan wordt de smaak van de bouillon beter in de aardappels opgenomen.
5 minuten laten rusten en dan met zout en versgemalen zwarte peper op smaak brengen. Vlak voor het opdienen (lauwwarm) garneren met de gesnipperde bieslook en/of peterselie.
|