wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
ROERBAK VAN PANGASIUS EN PAPRIKA

Lekker, slank, gezond. Wat wil je nog meer?

INGREDIËNTEN

500 gr. Pangasiusfilet
2 rode uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
100 gr. zwarte olijven
1/2 citroen
1 eetl. chilipoeder*
verse peterselie
olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper


BEREIDING:

Pangasiusfilet in stukken snijden (ongeveer 3 cm) en flink pittig kruiden met zout, peper en chilipoeder*. Snijd de ui in dunne ringen en de paprika's in reepjes. Roerbak deze in hete olijfolie al roerend beetgaar. Olijven (gehalveerd en pitloos) samen met de gekruide vis er doorheen scheppen en nog een paar minuten roerbakken. Wees voorzichtig met het omscheppen, anders trek je de vis kapot. Pers de citroen boven de pan uit (zeef ertussen, anders loop je kans op citroenpitten in de maaltijd) en daarna naar smaak peterselie (fijngehakt) er doorheen scheppen. Nog heel even doorwarmen.

Kan gegeten worden met pasta, rijst of couscous, met een salade van komkommer en dille.

* PAS OP!!! Het recept spreekt over 1 eetlepel chilipoeder. Ik gebruikte 1/2 eetl., en dat was al erg veel! Voor de meeste mensen zal 1 theelepel al voldoende zijn, denk ik.