wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CITROENBAVAROISE

Lekker luchtig en fris, bij een feestdiner. Proef de zomer op je bord!

INGREDIËNTEN

100 ml. citroensap
6 eieren
200 gr, suiker
250 ml. fruitige witte wijn
8 gr. gelatine
200 ml. slagroom


BEREIDING:

Splits de eieren (natuurlijk gebruiken we biologische eieren, geef de kippen ook fijne feestdagen!) en klop de dooiers met de suiker tot een lichtgekleurde, schuimige massa. Voeg al kloppend de wijn en het citroensap toe (zorg voor zelfgeperst en gezeefd sap van goede citroenen). Doe het mengsel in een steelpannetje en verwarm zachtjes, terwijl je voortdurend blijft roeren. de crème wordt dan vanzelf dikker. Laat de gelatine intussen weken in koud water. Water weg laten lopen, gelatine uitknijpen (als je blaadjes gebruikt) en bij de crème voegen. Blijven roeren tot de gelatine helemaal is opgelost. Dan rustig, onder af en toe roeren, de crème laten afkoelen.
Ondertussen de eiwitten stijf kloppen en de crème, zodra ze begint te geleren (dus voor ze geheel is afgekoeld) door de geklopte eiwitten scheppen.
De crème in een mooie vorm schenken en in de koelkast laten opstijven.
De slagroom met een kleinn beetje suiker stijf kloppen, en de bavaroise daarmee garneren, vlak voor het opdienen.