Lekkere hartige taart uit Letland. In Oost-Europa is het de gewoonte dat men in het bos zelf paddestoelen zoekt. Dit recept komt uit nl.culinair.
INGREDIËNTEN:
4-5 plakjes bladerdeeg |
BEREIDING:
Fruit kleingesneden ui in boter, knoflook uit knijper even mee laten fruiten. Paddenstoelen toevoegen, gaar fruiten. Eieren loskloppen, room erbij, peper en zout. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, paddenstoelen erop en overgieten met het roommengsel. Gaarbakken in een hete oven (200 gr C) en af laten koelen. Garneren met gemengde sla, walnoten en een lekkere dressing van o.a. (wal)notenolie. Als u geen gemengde verse paddenstoelen kunt krijgen, gebruik dan gedroogde (ongeveer 50 gr.) die u laat wellen in ruim warm water. Spoel ze wel eerst goed af, er wil nogal eens zand in gedroogde paddenstoelen zitten. |