INGREDIËNTEN
8 eieren
1 kg. aardappelen (vastkokers)
2 uien
4 teentjes knoflook
2 preien
2 rode paprika's
300 gr. sperziebonen
300 gr. spitskool
stukje gemberwortel
2 eetl. olie
2 eetl. currypasta
200 ml. groentebouillon
200 ml. kokosmelk
| |
BEREIDING:
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten. Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet de bouillon en de kokosmelk er bij. Breng dit aan de kook en laat het 12-15 minuten in een gesloten pan gaar worden.
Snijd de eieren in 4 parten, schep ze erdoor en laat nog een paar minuten doorwarmen.
|