Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEMENGD STOOFVLEES

Weer een versie van stoofvlees. Hier kan je dan ook eindeloos op variëren.

INGREDIËNTEN

500 gr. braadlappen
500 gr. runderpoulet
200 gr. speklappen
1 kg. uien
2 bouillonblokjes
250 ml. glühwein
flinke schep bloem
boter
kruidnagel, laurier, peperkorrels
P&Z


BEREIDING:

Snijd al het vlees in gelijke blokjes. Uien in grove stukken snijden. Vleesblokjes in een plastic zak doen, schep bloem erbij, met ruimte dichthouden en doorschudden tot al het vlees met een laagje bloem is bedekt.
Boter in grote braadpan uitbruisen, vlees al omscheppend bruin bakken. Vlees uit de boter scheppen en de grofgesneden uien ook bruinbakken. Vlees terug erbij, twee bouillonblokjes verkruimelen en toevoegen. Afblussen met de glühwein (ik gebruik een goedkope fles, nog over van oudjaar) en water tot alles net onder staat.
In een verbandgaasje met touw een kruidenbuiltje maken van de laurier, kruidnagel en peperkorrels. In de pan hangen. In afgesloten pan op laag vuur (petroleumstel) een paar uur lekker laten sudderen.

Aan het eind kruidenbuiltje verwijderen en stoofpotje op smaak brengen met zout en peper. Binden met wat bloem (eerst glad papje maken) en/of een paar plakken ontbijtkoek.