INGREDIËNTEN
1 kg. aardappels
500 gr. andijvie
400 gr. jonge (komijnen)kaas
150 ml. melk
50 gr. boter
scheut azijn
nootmuskaat
Z&P
| |
BEREIDING:
Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Even goed laten uitdampen, daarna met een stamper pureren en melk en boter toevoegen. Luchtig doorstampen en op smaak brengen met peper&zout, azijn en nootmuskaat.
Was de andijvie goed, laat ze drogen en snijd ze in heel dunne repen. Andijvie door de puree scheppen. Even doorwarmen.
Snijd de (komijnen)kaas in kleine blokjes en meng deze door de stamppot.
Ik zorg altijd dat ik een pan gebruik die ook in de oven kan, en laat de pan dan nog even (10 minuten) in de oven doorwarmen (120 graden). Daarmee zorg je dat de stamppot goed warm is, de andijvie niet is doorgekookt en de pan niet is aangebakken op de bodem.
|