Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
PASTA MET KAASSAUS

Een gemakkelijke kaassaus deze keer, voor een snelle lekkere maaltijd.

INGREDIËNTEN

500 gr. pasta naar keuze
olijfolie
6 sjalotten
400 gr. ontbijtspek
1 teentje knoflook
2 preien
2 doosjes boursin
1 doosje paturain
125 ml. crème fraïche
Versgemalen peper


BEREIDING:

Begin met water opzetten voor de pasta. Snijd de prei, knoflook en sjalotjes in dunne ringen, en het ontbijtspek in smalle reepjes. Als het pastawater kookt, pasta erin. De 10 minuten kooktijd van de pasta zijn voldoende om de saus klaar te maken.
Bak het spek knapperig, prei, knoflook en sjalotjes erbij en aanfruiten. De kaas toevoegen en al roerend laten smelten. Even door laten warmen, op smaak brengen met versgemalen peper, klaar voor je het weet!
Pasta afgieten, scheutje olijfolie erdoor, op een groot, diep bord doen en saus er overheen scheppen.

VARIATIE:

Lekker bij Pasta, met een lekkere salade. Kan natuurlijk ook als losse kaassaus bij bloemkool, broccoli, kip enz. worden geserveerd.