Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
SURINAAMSE PASTEI

Dit recept heet Surinaams te zijn, maar is, gezien de ingrediŽnten, inmiddels aardig vernederlandst. Wel erg lekker. Weer is het een van de kookclubrecepten van de internetkookclub. Het recept is van Sje.

INGREDIňNTEN:

500 gram hamlappen
1 grote ui
1 rode peper
3 eieren
1 blikje gepelde tomaten
Peterselie
Boter
4 eetlepels Ketjap Asin
1 bouillonblokje
10 plakjes bladerdeeg
1 groot blik erwtjes met worteltjes
Paneermeel

BEREIDING:

Vlees in blokjes, Ui snipperen, Peper in ringetjes, Eieren hard koken, Peterselie fijn snijden.
Boter verhitten in koekenpan en daarin het vlees op hoog vuur omscheppend wat bakken. Ui, gepelde tomaten (incl. vocht), rode peper, bouillonblokje, Evt. beetje water en de ketjap erbij. Goed roeren en het vlees afgedekt een half uurtje op laag vuur laten sudderen.
Na een kwartier de groenten erdoor scheppen en weer door laten sudderen met de deksel half op de pan zodat het wat in kan koken.
Ondertussen oven voorverwarmen op 200 graden en bladerdeeg ontdooien.

Ingevette ovenschaal bedekken met een gedeelte van het bladerdeeg. Met een vork overal wat gaatjes prikken. De bodem bestrooien met paneermeel. Het vlees-groentenmengsel erin (zorg dat het goed ingekookt is en dat het niet meer te nat is anders blijft het bladerdeeg soepig).
De eieren in plakjes bovenop verdelen en de schotel afdekken met bladerdeeg. In het midden van het deeg een gaatje maken zodat hete lucht kan ontsnappen. Klontje boter smelten en het bladerdeegdekseltje daarmee bestrijken.

In het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin laten bakken.

Dit is een volwaardige maaltijd (wat machtig vanwege het bladerdeeg namelijk), maar het kan evt. ook met rijst of gekookte aardappelen gegeten worden.

Let op:
Iedereen heeft over het algemeen ketjap manis in huis maar dat verschilt duidelijk van smaak met ketjap asin. Manis is zoet en asin is zout. Dus denk goed na voordat je beslist om manis te gebruiken omdat je dat toevallig in huis hebt, het kan er een heel ander (mogelijk minder smakelijk) gerecht van maken.