Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
RIJSTSALADE

Lekkere rijstsalade. Geschikt voor een warme vakantieavond. Kan ook op de camping worden gemaakt.

INGREDIËNTEN

300 gr. kipfilet
4 kopjes rijst
zakje ijsbergsla
doosje champignons
1 ui
verse ananas
1 komkommer
3 tomaten
dressing
olijfolie
Z&P


BEREIDING:

Op vakantie doen we het gemakkelijk: zakje sla, rijstbuiltje, kant en klare dressing (zakje). Omdat wij regelmatig op de fiets met vakantie zijn, moet het ook nog eens afgemeten: geen grote hoeveelheden voedsel meenemen, maar dagelijks afgemeten aanschaffen.
Rijst koken en rustig af laten koelen als je een koude salade wilt, maar lauwwarm is deze ook erg lekker. Ui snijden, champignons, ui en kip bakken in wat olie. Komkommer, tomaten, ananas en sla snijden. Alles goed mengen en met dressing afmaken. Op smaak brengen met P&Z.

VARIATIE:

Met tonijn (in blik) in plaats van kip is dit ook lekker. Ook als je geen koeling hebt (zoals wij op de fiets) heb je dan een volledige maaltijd bij je, die je op een eenpitterje kan klaarmaken.