Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEMAKKELIJKE HACHEE VAN JAN

Dit recept is van Jan. Toen wij op vakantie waren, maakte hij dit klaar: een geslaagd experiment.

INGREDIËNTEN

1 kg. riblappen
10 uien
2 bouillonblokjes
2 laurierblaadjes
kruidnagels
azijn
boter
Peperkorrels
P&Z


BEREIDING:

Vlees in blokjes snijden, met bloem en peper in een zak doen en schudden tot alle vleesblokjes met bloem zijn bedekt. In hete boter de vleesblokjes mooi bruin bakken. De uien schoonmaken en in grove stukken snijden. De ui ook mooi bruin bakken. Afblussen met een flinke scheut azijn. Bouillonblokjes verkruimelen en erbij doen. Aanvullen met kokend water tot vlees net onder staat. De kruidnagels, laurier en peperkorrels in een gaasje pakken (kruidenbuiltje) en erbij doen (touwtje eruit laten hangen). Drie uur laten sudderen in gesloten pan op heel klein vuur. Kan ook op een petroliestel.

Na drie uur kruidenbuiltje verwijderen. Met bloem en koud water een papje maken, en dit langzaam en al roerend toevoegen (zorg dat er geen klontjes ontstaan). Goed doorroeren en nog 10-20 minuten laten doorsudderen (bloem moet garen). Op smaak brengen met zout en peper.

VARIATIE:

Lekker met deel rode ui. Ook lekker met rode wijn ipv azijn, en met extra ingrediënten (denk aan paprika en champignons). Maar dan heb je het niet meer over een 'echte' hachee.