Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
KRUIDIGE PUREE VAN KNOLSELDERIJ EN AARDAPPEL

Door gebruik van knolselderij wordt deze puree zachter dan gewone aardappelpuree. Als je helemaal aan het einde de groene kruiden toevoegt, geeft dat niet alleen een lekkere smaak, maar het ziet er ook mooi uit, met dat frisse groen.

INGREDIËNTEN

1 kg. aardappelen
1 knolselderij
200 ml. crème fraîche
selderijgroen
peterselie (vers)
tijmblaadjes (vers)
Z&P


BEREIDING:

Was en snijd de knolselderij in blokjes. Schil, was en snijd de aardappelen (halveren). Stoom aardappelen en knolselderij gaar, en laat ruim uitdampen om te zorgen dat ze mooi droog zijn.
Pureer met pureeknijper of -stamper. Roer de crème fraîche er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Snijd de verse kruiden fijn en schep die door de puree. Nog heel even voorzichtig doorwarmen.

Deze puree is lekker bij een zomers stoofpotje, een ovenschotel met spinazie (en zalm), maar ook heel geschikt om bij een mooi stukje gegrilde vis te serveren. Serveer het dan in een bolletje, met een ijslepel.