Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GRIESMEELPUDDING MET BESSENSAUS (CITROEN)

Een van mijn favoriete desserts. Zo lekker!

INGREDIËNTEN PUDDING:

1 liter volle melk
85 gr griesmeel
1 bio-citroen
75 gr. suiker
snufje zout


INGREDIËNTEN BESSENSAUS: 1 flesje rodebessensap (250 ml)
stukje citroenschil
1/2 kaneelstokje
50 gr. suiker
1 eetlepel aardappelzetmeel

BEREIDING PUDDING:

Citroen schoonboenen en stukje schil eraf snijden, zonder wit. De rest van de schil raspen. Melk en citroenrasp met nufje zout in een poan aan de kook brengen en op heel laag vuur vijf minuten laten trekken. Griesmeel en suiker mengen en al roerend aan de kokende melk toevoegen. Onder af en toe roeren ongeveer 7 minuten laten doorkoken. Schenk de massa in een met koud water afgespoelde puddingvorm (als je die niet hebt, kan een pyrex-ovenschaal ook heel goed) en afgedekt enkele uren laten afkoelen. (Pas in de koelkast zetten als de ergste hitte eraf is!).


BEREIDING BESSENSAUS:

Het stukje van de citroenschil met 100 ml. water en het halve kaneelstokje aan de kook brengen. Bessensap en de suiker toevoegen en aan de kook brengen. in een schaaltje de aardappelzetmeel met vijf eetlepels water tot een glad papje roeren. Zorg dat er geen klontjes in zitten! Papje langzaam en al roerend aan de saus toevoegen en al roerend laten binden. Citroenschil en kaneelstokje uit de saus halen de saus laten afkoelen.

Puddingvorm even in warm watter houden, pudding bij de randjes losmaken en schaal er bovenop. Omkeren, even schudden en de pudding op de schaal laten glijden. Saus deels over de pudding schenken, deels in een kannetje bij de pudding serveren.

VARIATIE:

Deze pudding kan je ook in kleine vormpjes maken, ieder zijn eigen puddinkje.