Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
ANTILLIAANSE KAASBALLETJES

Gemakkelijk en lekker gerecht voor bij een (feest)buffet, of als snack bij de borrel. Bron: Antilliaans eten

INGREDIËNTEN

500 gr. kaas (belegen)
200 gr. bloem
3 eieren
1 zakje bakpoeder
3 eetl. water
1/2 theel. versgemalen zwarte peper
zonnebloemolie


BEREIDING:

Rasp de kaas. (Gebruik geen kant en klaar geraspte kaas, die hebben vaak toevoegingen om plakken te voorkomen en dat is in deze balletjes niet lekker). Roer de geraspte kaas, de bloem en de bakpoeder goed door elkaar. Roer de peper er ook doorheen. Breek de eieren en meng ze er doorheen. Meng met het water (voorzichtig, niet teveel) tot een stevig, niet plakkerig deeg.
Vorm van het deeg kleine balletjes, zo groot als een knikker (niet groter, het bakpoeder zorgt vanzelf dat ze groter worden). Verhit de olie tot 180 graden en frituur de kaasballetjes in 2-3 minuten (erbij blijven!) goudbruin.
Uit laten lekken op keukenpapier en warm serveren.

Lekker met een zoete chilisaus als dip.

VARIATIE:

Als je in plaats van de hele eieren, alleen de eiwitten gebruikt (eerst stijfslaan en dan pas door het deeg mengen) Krijg je krokantere balletjes.

Probeer eens gruyere, emmetaler of een andere droge pittige kaas, ook erg lekker!