Lekker bijgerecht bij de barbeque. Met het weer van de komende dagen zal er heel wat houtskool worden verast, denk ik.
INGREDIËNTEN
4 grote aardappels |
BEREIDING:
Was de aardappelen, en maak ze goed schoon. Kook de aardappels met schil halfgaar (ongeveer 10 minuten). Hak de peterselie en de knoflook fijn. Prik een aantal gaten in de aardappels (vork) en wikkel de aardappelen in aluminiumfolie (smeer de alufolie aan de binnenzijde even in met een beetje olijfolie. Desgewenst mag er wat grof zout bij). Begraaf de aardappels in de al brandende houtskool/hete as van de barbecue. Meng de boter met de knoflook, crème frâiche, peterselie, paprikapoeder, peper en zout. Haal de aardappels na 10-15 minuten uit de barbecue. Verwijder de alufolie (pas op, heet) en snijd de aardappel open. Bestrooi de aardappel met een beetje Z&P (niet teveel) en serveer met de kruidenboter.
|