Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
HERFSTSALADE

Lijkt me met het weer van de komende dagen lekker!

INGREDIËNTEN

1 courgette
250 gr. champignons
2 portobello's
1 teentje knoflook
1 sjalot
200 gr. rucola
50 gr. geroosterde amandelen
1 eetl. witte wijnazijn
2 theel. mosterd (fijn)
olijfolie
oregano


BEREIDING:

Snipper de knoflook en sjalot. Snijd de paddenstoelen in stukken en de portobello's in plakjes. Snijd de courgette in schuine plakken, smeer die in met olijfolie en gril ze in een hete grilpan of op een grilplaat in ongeveer 2 x 2 minuten gaar. Bak de paddenstoelen zonder portobello in een koekenpan met olie en oregano op hoog vuur een minuut of vijf. Neem de paddenstoelen uit de pan en bak in het kookvocht de plakken portobello ook een minuut of vijf.
Vang het kookvocht op, en maak daarvan met olie, knoflook, azijn en mosterd een mooie dressing. Doe de gesnipperde sjalot door de dressing. Maak een bord op met de sla, de courgette, paddenstoelen en portobello. Dressing er overheen en garneren met de geroosterde amandelen.