Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
MOSTERDSOEP MET PALING EN ZALM

In Elburg kregen we vorige week mosterdsoep met paling. Bij thuiskomst op zoek naar een recept, en deze lijkt lekker. Hij is van Nabij de Molen.Iets aangepast natuurlijk.

INGREDIËNTEN

6 eetl. grove mosterd
750 ml. volle melk
150 ml. slagroom
2 blokjes visbouillon
75 gr. gerookte paling (filet)
75 gr. gerookte zalm (filet)
P&Z


BEREIDING:

Meng in een soeppan de mosterd, melk en slagroom. Verkruimel de visbouillonblokjes en breng al roerend langzaam aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met P&Z.
Snijd de zalm en paling in stukjes. Doe de vis onderin een soepkom, en schenk de hete soep er overheen. Direct opdienen. Lekker met geroosterd stokbrood of soepstengels.