Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
STAMPPOT WITLOF & KOMIJNEKAAS

Lekkere, vegetarische stamppot voor een herfst- of winteravond.

INGREDIËNTEN

1 kg. aardappelen
500 gr. witlof
1 appel
250 gr. belegen komijnekaas
150 ml. melk
50 gr. boter
tijm
nootmuskaat
citroensap
Z&P


BEREIDING:

Schil en kook of stoom de aardappelen gaar. Snijd de rauwe, schoongemaakte witlof in kleine reepjes. Snijd de appel in kleine stukjes: om verkleuren te voorkomen met wat citroensap besprenkelen. Snijd de kaas in blokjes.
Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen. Verwarm de melk, roer de aardappelen, boter, tijm en nootmuskaat (naar smaak) er doorheen. Stamp tot een grove aardappelpuree (met een knijper wordt deze te fijn voor een lekkere stamppot). Op smaak brengen met Z&P en de witlofreepjes, appel en komijnekaas door de puree scheppen. Nog even laten doorwarmen.

VARIATIE:

In plaats van boter en melk kan je ook crème fraîche gebruiken.

Deze stamppot is ook lekker met andijvie in plaats van witlof.

Sommige mensen vinden blokjes ananas hier lekker doorheen (ik niet).