Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CURRYSTOOF MET RUNDVLEES EN GROENTE

Lekkere stoofpot, ontstaan door gewoon te kijken wat er in huis was.

INGREDIËNTEN

500 gr. runderpoulet
1 chinese kool
2 paprika's (groen en rood)
250 gr. champignons
2 uien
200 ml. slagroom
1 eetl. bloem
1 bouillonblokje
2 eetl. goede curry (toko)
1 theel. komijnpoeder
verse koriander
sambal
olie


BEREIDING:

Gebruik een goede pan met dikke bodem. Olie verhitten, curry en komijnpoeder erbij en al roerend even aanbakken. Uien grof snijden en even meefruiten. Vlees erbij en rondom aanbraden. Kool, paprika, champignons snijden en toevoegen, samen met verkruimeld bouillonblokje en een kopje water. De rest van het vocht wat je nodig hebt, komt tijdens het stoven vanzelf uit de groente.
Pan sluiten en twee uur op heel klein vuur (of in de oven, 140 graden) laten stoven. Na twee uur goed doorroeren, bloem in beetje water losroeren (zonder klontjes) en toevoegen om te binden. Nog 30 minuten laten stoven (de bloem wordt dan gaar) en op smaak brengen met de sambal. Nu al roerend langzaam de slagroom toevoegen en nog even doorwarmen. Vlak voor het serveren de verse koriander er overheen.

Lekker met rijst, maar ook met naanbrood.