Mooie fusion: Hollandse vergeten groente met oosterse curry en kokos.
INGREDIËNTEN
1 selderijknol |
BEREIDING:
De hierboven genoemde hoeveelheden zijn voor veel curry. Omdat het een stoof is, mag dat ook: de helft na bereiding apart houden en invriezen voor een volgende maaltijd, wordt het zo mogelijk nog lekkerder van. Maak alle groente schoon en snijd in blokjes/repen, niet te fijn. Bak de kerrie in wat olijfolie in een grote pan met dikke bodem, tot de aroma's goed vrijkomen. Alle groente toevoegen en al roerend lekker laten bakken. De kokosmelk toevoegen, goed doorroeren en met gesloten deksel op heel klein vuur een half uurtje stoven. Dan roeren en proeven. Met zout, peper, evt. andere kruiden en/of een schepje sambal op smaak brengen. Nog een uurtje in gesloten pan stoven (in de oven op 140 graden mag ook) en dan opdienen. Lekker met naanbrood, rijst of couscous. |