RECEPT VAN DE WEEK:
APPELBEIGNETS VAN HANNY

Van Hanny hebben we helaas enkele jaren geleden afscheid moeten nemen, maar haar recept leeft voort.

INGREDIËNTEN

100 gr. mix voor oliebollen
150 ml. donker bier
4 zure appels
suiker
kaneel
olie (om in te bakken)
beetje bloem


BEREIDING:

U kunt veel soorten alcoholvrij, oud bruin of ander donker bier gebruiken, maar pilsener is vaak niet lekker. Een wat steviger / zoeter bier is beter. Experimenteer maar!
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dikke plakken. Bestrooi de appels met suiker en kaneel. Doe de mix in een beslagkom en voeg het bier, 30 gram suiker en 2 theel. kaneel toe. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag (let op: het beslag niet laten rijzen). Haal de appelschijven eerst door bloem en daarna door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide zijden goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en vervang dat zodra het te vet wordt. Serveer ze in een mandje met keukenpapier of goed absorberende servetten.
Ook de kant en klare beignets kan je nog even bestrooien met een mengsel van suiker een een beetje kaneel. Doe dat dan wel wanneer ze nog heet zijn, dan plakt de suiker er mooi op.
DE BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWE JAAR!