RECEPT VAN DE WEEK:
ENTRECOTE MET KRUIDIGE CHAMPIGNONSAUS

Met de 'echte' entrecotes die wij van de boer krijgen (nou ja, kopen) maken we af en toe iets bijzonders...

INGREDIËNTEN

4 goede entrecotes
400 gr. champignons
400 ml. runderbouillon
50 ml. olijfolie
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
2 teentjes knoflook
olie om te bakken
Z&P


BEREIDING:

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Hak de kruiden fijn en plet de knnoflooktenen. Verwarm de olijfolie zonder deze echt heet te laten worden, doe er de kruiden en geplette knoflook in en laat dit 10-15 minuten op heel zacht vuur trekken tot een geurige, goudkleurige kruidenolie. Zeef de olie (bewaar wat in de zeef ahterblijft!) en bestrijk de entrecotes aan beide zijden met deze olie.

Champignons schoonmaken, onderkant van de steeltjes (of het hele steeltje) verwijderen en in plakjes snijden. In een beetje olie in een koekenpan bakken. Kruiden en knoflook uit de zeef toevoegen, runderbouillon erop schenken en laten inkoken tot je een mooie, dikke jus/saus hebt.

De entrecotes met P&Z bestrooien, evt. nogmaals met kruidenolie insmeren en in een zeer hete grilpan (of op een grilplaat) aan beide zijden 2-3 minuten grillen. Afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken en 3-5 minuten laten rusten om de vleessappen te laten verdelen en de entrecotes de gelegenheid te geven mals te worden.

Op een groot bord de entrecotes serveren met ruim champignonsaus, en bijv. met aardappelpartjes uit de oven of verse dikke frites en een lekkere salade.