RECEPT VAN DE WEEK:
COUSCOUSKOEK

Klinkt vreemd, smaakt prima. Ik maakte het omdat er een flinke hoeveelheid couscous was overgebleven omdat er een persoon onverwacht niet mee at.

INGREDIËNTEN

150 gr. couscous
2 eieren
verse gember
versgemalen peper
evt. sambal of chilipeper
kaneel
nootmuskaat
olijfolie
boter


BEREIDING:

Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld (meestal zonder vuur wellen in kokend water met olie, dan paar minuten op klein vuur en klontje boter er doorheen). Tijdens de bereiding naar smaak kruiden. Mag hoog op smaak, straks zorgen de eieren voor een vervlakking van de smaak.

Laat de couscous afkoelen. Roer het helemaal los, tot korrels. Klop de eieren los en meng het ei met de couscous.
In een grote koekenpan of hapjespan olie verhitten. Stort de couscous in de pan en strijk het glad. Een paar minuten op middelhoog vuur, vuur laag en deksel op de pan, nog een paar minuten. Zo stolt het ei en wordt het een mooie koek. Niet meer roeren dus!
Na enkele minuten deksel van de pan en met behulp van groot plat bord of deksel de koek keren. Vuur weer hoog en paar minuten bakken, zodat beide zijden bruin zijn.

Heel opdienen. Je kunt het in mooie punten snijden, als je het op een bord wil opdienen. Afhankelijk van de kruiden die je hebt gebruikt, kan je het met verse muntblaadjes of bijv. basilicum garneren.