Deze is supergemakkelijk, lekker en goed gevuld.
INGREDIËNTEN
4 porties rijst (langkorrel) INGREDIËNTEN DRESSING
zure room |
BEREIDING:
Kook de rijst in bouillon gaar. Laat uitdampen en zorg voor een mooie droge korrel. Geen plakrijst!. Laat de rijst goed afkoelen, anders gaart de zalm in de salade.
Maak de dressing door ketchup en zure room te mengen, daar de kerriepoeder (flinke hoeveelheid) doorheen te roeren. Daarna halve citroen uitknijpen en dit er doorheen mengen. Het lijkt een zure dressing, mar samen met het zoet van de ananas gaat dat in deze salade heel goed. Dressing door de salade mengen en evt. met wat versgemalen peper op smaak brengen. Door het gebruik van bouillon is zout overbodig. VARIATIE: Als je rijstpapier kunt krijgen, kan je er leuke pakketjes van maken: rijstpapier even weken in lauw water, blaadje kropsla erop, schep salade erop en strak inrollen (zijkanten naar binnen, en dan oprollen).
|