RECEPT VAN DE WEEK:
SPIEGELEI IN PAPRIKA

Heel gemakkelijk en lekker bij een Paasontbijt of -lunch.

INGREDIËNTEN

4 eieren
1 grote groene paprika
(bak)boter
P&Z


BEREIDING:

Snijd de paprika in de lengte (van steel naar onderzijde) doormidden. Maak goed leeg, lijsten en zaadjes verwijderen. Snijd de paprika in gesloten 'ringen', plakjes van de halve paprika, van ongeveer 3-5 mm dikte. Dikte van de ring is afhankelijk van de grootte van het ei en de grootte van de ring: er moet een heel ei inpassen zonder dat de ring 'overloopt'.

Verwarm een koekenpan voor, (bak)boter erin, uitbruisen en de paprikaringen erin. Breek in iedere ring een ei. Zorg dat de dooier heel blijft en het ei er niet uitloopt maar binnen de ring blijft. Vuur wat lager en laten bakken als een spiegelei. Klaar als al het eiwit is gestold maar de dooier nog loopt. Op smaak brengen met zout en peper.

EXTRA UITLEG:

Als je hem vanaf de steel doormidden snijdt, heb je twee halve. Daar kan je heel goed ringen van snijden> Dan moet je natuurlijk niet eerst het kapje eraf hebben gehaald: Steeltje laten zitten!
Als je andersom snijd, krijg je gemakkelijker gesloten ringen, maar die zijn dan een stuk kleiner, waardoor het risico van uitlopen van het ei veel groter is. Wat je dan kan doen, is de eieren in een schaaltje breken, dooiers heel. Dooiers met een (jus)lepel in de ringen scheppen, en dan de juiste hoeveelheid eiwit erbij doen.
Als je een niet kromgetrokken pan hebt en mooi recht hebt gesneden, moet het lukken.