INGREDIËNTEN
4 zoete aardappelen
3 paprika's
3 flinke uien
2 doosjes champignons
3 knollen venkel
3 flinke winterpenen
3 teentjes knoflook
1 potje zongedroogde tomaatjes
1 groentebouillonblokje
1 fles rode wijn
verse koriander
curry
peper
| |
BEREIDING:
Maak alle groente (behalve de koriander, die is voor de garnering) schoon en snijd in blokjes (niet te klein). Haal de zongedroogde tomaatjes uit de olie en snijd ook in stukjes. Je kunt van de champignons alles gebruiken, ook de steeltjes.
Doe een deel van de olie van de tomaatjes in een GROTE pan met dikke bodem. Op flink vuur heet maken en de curry erbij. Even al roerend bakken, daardoor komen de aroma's vrij. Verkruimeld bouillonblokje erbij en nog even roeren. Alle groente toevoegen en met regelmatig doorscheppen zorgen dat de curry goed door de groente is gemengd. Wijn erbij schenken, roeren en aan de kook brengen. Vuur (heel) klein, deksel op de pan en laten sudderen: anderhalf tot twee uur. Op smaak brengen met versgemalen peper. Serveren in een grote soepkom, met verse koriander er overheen geknipt.
Lekker met een naan-brood of een grof boerenbrood. Rijst kan natuurlijk ook.
VARIATIE:
Ik gebruik voor het sudderen vaak het petroleumstel, of de oven: 130-140 graden, pan erin en laten stoven.
|