RECEPT VAN DE WEEK:
BONTE PASTASALADE

Lekkere zomerse salade, voor bij een bbq., maar ook voor bij de tv tijdens een voetbalwedstrijd. Lekker met ciabatta

INGREDIËNTEN

400 gr. pasta
150 gr. Emmentaler kaas
150 gr. rauwe ham
150 gr. salami
2 appels (granny)
4 tomaten (roma)

VOOR DE DRESSING:

2 eetl. tomatenketchup
2 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
2 eetl. gehakte verse peterselie
versgemalen peper
beetje zout


BEREIDING:

Kook de pasta (bijv. penne) giet af en spoel met koud water. Meng de ingrediënten voor de dressing en doe de dressing vast bij de nog warme pasta (dan mengen de smaken goed). Kaas, ham, salami, tomaat en appel in kleine blokjes. Als de pasta wat is afgekoeld, de rest er doorheen scheppen.

VARIATIES:

Ketchup vervangen door pesto;
Bij de dressing knoflook toevoegen;
Peterselie vervangen door bieslook;
Tomaat vervangen door kerstomaatjes;
Aanvullen met blokjes mozarella;
Aanvullen met blokjes paprika;
Aanvullen met geroosterde pijnboompitjes;