RECEPT VAN DE WEEK:
CITROENTAARTJE

Lekker fris taartje, heel geschikt als dessert met een bolletje sorbetijs.

INGREDIËNTEN

1 citroen
50 ml. zoete witte wijn
1 eetl. witte basterdsuiker
2 eetl. lemoncurd
50 ml. slagroom
4 kletskoppen

BEREIDING:

Gebruik een biologische citroen (je gebruikt ook de schil, en dan wil je geen bestrijdingsmiddelen). Boen deze goed schoon, en snijd mooie reepjes van de schil, zonder het wit. (kan met een dunschiller of een speciale citroenschiller).
Pers een halve citroen uit. Breng het sap met de reepjes schil, de wijn en de suiker aan de kook en laat dit ongeveer 3-5 minuten inkoken. Haal de schilletjes uit het mengsel en laat alles goed afkoelen.
Roer de lemoncurd door de afgekoelde saus.
Klop de slagroom samen met twee eetlepels van de saus stijf (geen suiker meer toevoegen).
Leg op een gebaksbordje een kletskop, verdeel het roommengsel er overheen en dek af met de andere kletskop. Zo maak je twee taartjes. Garneer met de citroenschilletjes en druppel de rest van de saus er overheen.

INGREDIËNTEN KLETSKOP:

50 gr. boter
150 gr. witte basterdsuiker
50 gr. bloem
30 gr. amandelmeel
30 ml. water



BEREIDING KLETSKOP:

Meng alle ingrediënten goed tot een deeg, druk heel dun uit op een bakplaat. Steek rondjes uit en bak die in de oven op ongeveer 170 graden tot ze mooi bruin zijn (lopen uit). Laten afkoelen en van de bakplaat halen. Voor het gemak kan je ze op bakpapier bakken, dan haal je ze gemakkelijker van de plaat.