RECEPT VAN DE WEEK:
INDISCHE KOMKOMMERSALADE: ATJAR KETIMOEN

Lekker fris bijgerecht bij een pittige Indische maaltijd.

INGREDIËNTEN

2 komkommers
200 ml. witte azijn
3-4 eetl. suiker
zout
peper uit de molen


BEREIDING:

Begin een uurtje voor het eten, deze zoetzuur moet niet te lang blijven staan. Was de komkommer, schil met dunschiller of kaasschaaf, en schaaf in heel dunne plakjes. Bestrooi met ruim zout, en laat een half uurtje in de zeef staan. Nu komt er vocht vrij. Knijp de komkommer goed uit, zodat je redelijk droge komkommer overhoudt. Meng suiker en azijn, los de suiker op. meng de komkommer er doorheen, en maal er verse peper overheen. Nog een kwartiertje laten staan voor het eten, zodat de komkommer 'bite' houdt, maar de smaken wel goed zijn doorgetrokken.

Lekker fris bij een pittige Indische maaltijd.