RECEPT VAN DE WEEK:
PRUIMENCLAFOUTIS

Een tweede oplossing voor het verwerken van de grote pruimenoogst. Lekker nagerecht!

INGREDIËNTEN

1 kg. pruimen
100 gr. suiker
5 eieren
80 gr. bloem
350 ml. melk
3 eetl. zure room
1 eetl. bulgaarse yoghurt
1 scheutje sinaasappelsap
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker
boter


BEREIDING:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Maak de pruimen schoon, ontpit ze en snijd doormidden (grote pruimen) of in kwarten. Doe ze met een flinke eetlepel suiker in een grote kom en zet opzij.
Splits drie eieren. Doe de eiwitten hiervan samen met de twee andere eieren in een kom. doe de rest van de suiker erbij en klop tot een schuimige massa. Klop daar de bloem (zeven) de melk, zure room, yoghurt, de vanillesuiker en de sinaasappelsap voorzichtig doorheen.
gebruik een grote quichevorm of ovenschaal. Beboter deze, en strooi er wat poedersuiker in. Schik de pruimen (schil naar boven) onderin de ovenschaal en schenk het beslag er voorzichtig overheen.
Ongeveer 30 minuten bakken, tot hij net gestold is, tijd is mede afhankelijk van de oven. Bestuif de clafoutis met poedersuiker. Kan warm, maar ook koud geserveerd worden.

VARIATIE:

Gebruik een likeur in plaats van de sinaasappelsap voor wat meer pit.