RECEPT VAN DE WEEK:
SCHOTS SHORTBREAD

Soort zandkoek/biscuitjes, lekker droog koekje uit Schotland.

INGREDIËNTEN

225 gr. tarwebloem
50 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. maiszetmeel (maizena)
225 gr. boter
100 gr. witte basterdsuiker


BEREIDING:

Klop de boter en de suiker, zeef alle meel er doorheen, en roer met een houten lepel. Kneed het deeg daarna met een koele hand snel tot een soepel deeg.

Splits het deeg in twee gelijke delen en maak er ronde deegplakken van, ongeveer 15 cm. doorsnede. Maak met je duim een geschulpte rand, prik met een vork eeen aantal gaatjes in het deeg en snijd het deeg in 6-8 taartpunten (niet helemaal door, cirkel moet heel blijven)

Doe de shortbread op een ingevette bakvorm en bak in een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Oventempeeraturen en baktijden verschillen per oven. Houd de shortbread dus tijdens het bakken goed in de gaten, te bruin is echt niet lekker.

VARIATIE: