RECEPT VAN DE WEEK:
POMPOEN-MOSTERDSOEP

Lekkere Herfstsoep. Genieten, ook als het half oktober warmer dan 20 graden is...

INGREDIËNTEN

2 flinke (fles- of gewone) pompoenen
3 uien
3 tenen knoflook
3 eetl. grove mosterd
olijfolie
zout en peper
2 groentebouillonblokjes
200 ml. room


BEREIDING:

Schil de uien, knoflookteentjes en pompoenen, doe in een grote ovenschaal, ruim besprenkelen met olijfolie, zout en peper en in een hete oven (200 graden) roosteren. Daarna in een grote soeppan doen, bouillonblokje, mosterd erbij, en afblussen met heet water tot alles net onder staat. Een half uurtje zacht laten sudderen, daarna room toevoegen en met een staafmixer tot een mooie, gladde, fluweelzachte, romige soep mixen.

Serveren in een grote kom, versgeknipte peterselie erop en een mooi stuk brood ernaast.

VARIATIE:

Een paar pastinaken schoonmaken en na het mixen aan de soep toevoegen. Nog even laten koken tot ze gaar zijn. Lekkere bite.