Lekkere stevige winterkost. Staat hier regelmatig op tafel. Ik maak dan een heel grote pan vol, en vries het in porties in.
INGREDIËNTEN
1 kg. riblappen |
BEREIDING:
Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Doe in een grote plastic zak een flinke schep bloem, meng dit met peper en zout, en doe het vlees erbij. Draai de zak zo dicht dat er een soort ballon ontstaat, en schud dit voorzichtig. Zo wordt al het vlees omgeven door een laagje bloem.
Je kan nu iets anders gaan doen. Ik kies ervoor om het elk uur een keer goed door te roeren en in totaal 3-4 uur in de oven te laten. Daarna gaat de oven uit en staat het nog een paar uur af te koelen. Dan wordt het in 4-5 bakjes verdeeld en in de vriezer gedaan. Een portie houd ik achter en eten we datzelfde weekend op (Dit is echt een recept voor een vrije zaterdag). We eten het vaak met aardappelpuree en rode kool, maar met frites en salade is het ook erg lekker.
|