RECEPT VAN DE WEEK:
KIP MET KRIELTJES EN BROCCOLI

Een van mijn eerste pogingen tot een complete maaltijd in de slowcooker (Crockpot)

INGREDIËNTEN

1 hele kip
600 gr. krieltjes in de schil
500 gr. Broccoli
3 flinke tomaten
peterselie
tijm
Milde paprikapoeder
lemonpepper
zout


BEREIDING:

Meng de specerijen en kruiden, en smeer de hele kip daar goed mee in, ook aan de binnenkant. doe een klein beetje olie onderin de schaal van de slowcooker en leg daar de gewassen krieltjes op. Daarop de kip. Ontvel de tomaten (of gebruik een blikje ontvelde tomaten of tomatenblokjes) Leg roosjes broccoli en tomaat om de kip heen. Een klein scheutje water erbij. Deksel erop en 4 uur op stand 2 in de slowcooker. Daarna terugdraaien naar stand 1 en nog eens 3-4 uur laten staan. Lekkere maaltijd, waarbij de aardappeltjes gaar zijn, de broccoli ook, en de kip van het bot valt.

De aardappels en kip zijn echt heerlijk. Wij vinden de broccoli te gaar. Nog wel een beetje bite, maar voor ons te weinig. We gaan dit vaker doen, maar dan met andere groente, denk aan sperziebonen.
In ieder geval kunnen we dus inderdaad 's morgens alles in de slowcooker doen, en dan 's avonds een eenvoudige doch voedzame maaltijd nuttigen!