RECEPT VAN DE WEEK:
Grote garnalen op een bedje van zalm en tomatensalsa

Lekker voorgerecht bij een uitgebreid diner. Van M1, een aangepast recept van een van de supermarkten.

INGREDIËNTEN

200 gr. gerookte zalm
16 grote garnalen
4 goede romatomaten
2 zoete puntpaprika
2 bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 theel. tomatensambal
1 avocado
1 zakje italiaanse dipkruiden
citroensap
2 eetl. mayonaise
verse peterselie
Olijfolie
Versgemalen peper


BEREIDING:

Grote garnalen (cocktail, met alleen de staart) in olie met de sambal aanbakken. Knoflook (geperst), bosuitjes (ringetjes), paprika (zoete punt) in blokjes erbij en aangefruit, blokjes tomaat heel even meenemen tot ze lauw zijn, maar de blokjes nog wel heel.

Avocado uitscheppen en prakken met een schep mayonaise, citroensap en versgemalen peper. Mengen met dip-kruiden (Italiaans) en half uurtje wegzetten.

Op een bordje plakje gerookte zalm, de tomatensalsa er overheen, vier garnalen schikken en een schep avocadodip er overheen. Wat verse peterselie knippen. Met de pepermolen er overheen.