RECEPT VAN DE WEEK:
24-01-2015
CURRY UIT DE SLOWCOOKER

INGREDIËNTEN

1 kg. rundvlees
200 gr. cherrytomaatjes
1 courgette
3 puntpaprika's
250 gr. champignons
250 ml. kokosmelk
currypasta


BEREIDING:

Gebruik goed niet te vet rundvlees. Wij vinden dat lekker, maar een originele curry is niet van rund, maar van schaap of lam. Kan dus ook.
Zorg voor een goede currypasta. Te koop bij een toko, zelf maken (geen idee hoe) of zelfs bij een supermarkt. Waarschijnlijk weet je wel wat je lekker vindt.
Groente allemaal schoonmaken en snijden, niet te fijn. Vlees en groente in de slowcooker, currypasta oplossen in de kokosmelk en toevoegen. Indien nodig beetje water erbij. Slowcooker dicht en op stand 1 8-10 uur laten staan.

Serveren met rijst, naanbrood of couscous, wat je zelf lekker vindt.

VARIATIE:

Als je niet in bezit bent van een slowcooker, kan het ook in een goede sudderpan (gietijzer) op het gas (klein met sudderplaatje) in de oven (110-130 graden) of op een petroliestel. Dan is het wel sneller gaar dan in de slowclooker, en moet er wat meer vocht bij.

Zoals ik al eerder schreef: met lam of schaap is het ook lekker, en voor een Indiaase curry wat origineler.

Ik gebruik de genoemde groente, omdat ik dat op voorraad heb. Het kan eigenlijk met alle groente die je niet kapot kookt (of die juist kapotgekookt lekker zijn).