RECEPT VAN DE WEEK:
20-02-2015
STAMPPOT RUCOLA MET OUDE KAAS

INGREDIËNTEN

1 kg. Aardappels
150 ml. melk
40 gr. boter
300 gr. oude kaas
200 gr. Rucola
P&Z


BEREIDING:

Schil en snijd de aardappels. Kook of stoom ze gaar. Verwarm de melk tot vlak onder het kookpunt, en doe er de nootmuskaat, Z&P bij. Even roeren.
Stamp de aardappels, en meng er de hete melk al roerend doorheen tot een gladde puree. Doe de boter erbij en verwarm de puree zachtjes tot de boter is gesmolten. Goed mengen.

Meng de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel of rasp (grof) de oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot. Verdeel de rest van de kaas over de stamppot.

VARIATIE:

Met knoflook: 4 teentjes knoflook (ongeschild) in warme olijfolie poffen. Op schaaltje scheppen, schil verwijderen en de gepofte teentjes, voordat je de kaas toevoegt, door de stamppot scheppen.

Met paprika: een gele of rode paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Paprika als eerste door de puree scheppen, gaart het nog wat. Zorg wel dat het een bite houdt.